Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO

de ela in Torturi, 2 Ian 2011 | 4834 vizualizari

 

reteta am vazut-o la Criss,era prajitura,mi-a placut foarte mult si am trecut la treaba,cu mici modificari.Azi se implineste un an de cand pun retete pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

BLAT:
  • 6 oua,
  • 2 linguri apa,
  • 2 linguri ulei,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 praf de copt,
  • 3 linguri cacao
CREMA:
  • 400 ml frisca,
  • 200 ml lapte condensat,
  • 1lingura varf cu miere,
  • 2 plicuri gelatina de 8gr,
  • 100 ml lapte,
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 plic intaritor de frisca,
GLAZURA:
  • 200 gr ciocolata menaj neagra,
  • 100 ml frisca lichida,
  • 1 lingura lichior(eu am pus de visine),50gr unt
DECOR:
  • frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO:

Se separa albusurile oualelor de galbenusuri.Frecam bine pana se albesc,galbenusurile cu apa,zaharul si uleiul.Peste ele punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Batem albusurile cu un praf de sare si le adaugam si pe ele la galbenusuri.

Tapetam o forma de tort de 26cm cu hartie de copt si turnam compozitia de blat si dam la cuptor 35minute la foc mic.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:Gelatina o amestecam cu 50ml lapte si lasam cateva minute.Adaugam inca 50ml lapte,laptele condensat si mierea si punem pe foc pana incepe sa fiarba.Oprim si lasam sa se raceasca bine.Batem frisca cu un plic de intaritor de frisca si zaharul vanilat si  amestecam cu compozitia pregatita inainte.

Taiem blatul in doua si la mijloc punem crema.

Pregatim glazura pe care o turnam deasupra:Punem intr-o craticioara frisca lichida,adaugam untul si lasam sa se topesca apoi punem ciocolata si lichiorul.Luam de pe foc si lasam sa se raceasca putin apoi turnam deasupra tortului,de la mijloc.Lasam sa se raceasca apoi ornam dupa preferinte cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort MILCH SCHNITTE-un an de BUCATARAS.RO" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

Sylvia 1

07.01.2011, 14:01

Yupiiiiiiiiii La multi ani !!!!!Sory ca nu am fost pe faza . Ma bucur tare sa te cunosc imediat fac si eu cheful de un An

ela 1

07.01.2011, 17:46

Kamy

ela 1

07.01.2011, 17:46

Sylvia,si tu imi esti tare draga si ma bucur ca te-am cunoscut,chiar si numai virtual

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu fructe de padure